Η διαδικασία της παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

Η συγκομιδή

Κάθε Φθινόπωρο, ουσιαστικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη φροντίδα που επιδείξαμε στο χωράφι, όλο το προηγούμενο διάστημα. Η βαθιά μας γνώση σε σχέση με τις εποχικές αγροτικές εργασίες και το οικολογικό τους αποτύπωμα στα λιόδεντρα, έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα λαδιού για την οποία πασχίζουμε στην Cecrops. Την ώρα της συγκομιδής, η αλήθεια είναι μπροστά μας, καθώς οι υγιείς καρποί του δέντρου, είναι για εμάς το ζητούμενο που θα δώσει τον τόνο της χαράς κατά τη διαδικασία του λιομαζώματος. Σε αυτή τη φάση,  η αγάπη μας αντικατοπτρίζεται στην πράξη με τον  τρόπο που θα συλλέξουμε τις ελιές, έτσι ώστε να μην πληγώσουμε τα δέντρα. Η ταχύτητα δεν είναι προτεραιότητα. Η ποιότητα είναι. Γι’ αυτό κι εμείς, φροντίζουμε με μεράκι αυτόν τον θεραπευτικό χρυσό που ευδοκίμησε σε αυτόν τον τόπο από την Αρχαία Ελλάδα, τιμώντας έτσι αυτούς που μας κληροδότησαν τα μυστικά του μόχθου.

Οι ελιές που προορίζονται να γίνουν αγουρέλαιο μαζεύονται πρώτες (πρόωρη συγκομιδή), προκειμένου να διατηρήσουν την ιδιαίτερή  σύσταση τους και το υπέροχο πράσινο χρώμα. Είναι αυτές που θα μας δώσουν το ύψιστο προϊόν, το μοναδικό αγουρέλαιο με τη χαρακτηριστική γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.  

Στη συνέχεια μαζεύονται οι ελιές που θα μας δώσουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το κατεξοχήν προιόν που χρησιμοποιείται ευρέως στη γαστρονομία και υμνείται από τους ειδικούς για την υψηλή διατροφική του αξία.

Λιοτρίβι

Εν ψυχρώ έκθλιψη αποκλειστικά με μηχανικά μέσα

Έλεγχος ποιότητας

Δειγματοληψία. Έλεγχος σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Βεβαιώσεις ποιότητας. Ακριβής ανάλυση συστατικών και στοιχείων.

Τυποποίηση

Τυποποίηση για την απόλυτη εξασφάλιση της σύστασης και της ποιότητας του ελαιολάδου. Φτάνει στα χέρια σας αναλοίωτο.

Φροντίδα δέντρων

Κλάδεμα των ελιόδεντρων. Λίπανση και καθαρισμός των χωραφιών. Προετοιμασία για το επόμενο φθινόπωρο.
Μπόλιασμα με συγκεκριμένες ποικιλίες ελιάς για αύξηση και βελτίωση της παραγωγής.