Λίγα λόγια για την εταιρεία και την ιστορία πίσω από το όνομα

Η εταιρεία μας

Η εταιρεία Cecrops ειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου (premium quality) και (early harvest) αγουρέλαιου (πρόωρης συγκομιδής).

Εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τις προϋποθέσεις που προσδίδουν  στο προιόν  μας την ύψιστη ποιότητα.

Επίσης φροντίζουμε έτσι ώστε η οξύτητα του  λαδιού μας να είναι πολύ παρακάτω (συνήθως 0,3 έως 0,35)  από το  όριο των 0,8  που τίθεται για να χαρακτηριστεί ως έξτρα παρθένο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ελαιόλαδο Cecrops,  εκτός από την απαράμιλλη γεύση και το μοναδικό άρωμα που προσδίδει στα φαγητά, αποτελεί  έναν ισχυρό σύμμαχο για την υγεία σας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι πολυφαινόλες, η ουσία δηλαδή που εμπεριέχεται στο ελαιόλαδο και  θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα,  έχει αποδειχθεί σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες ότι βοηθούν στην καταπολέμηση μιας σειράς από παθήσεις ( καρδιαγγειακής νόσου, διαβήτη, ορισμένων μορφών καρκίνου, οστεοπόρωσης, Αλτσχάιμερ κ.α) και πρέπει να καταναλώνεται από τον οργανισμό σε μία δόση των 25 γρ. ημερησίως (2 κουταλιές της σούπας).

Είναι το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας, που διαπνέεται από την φιλοσοφία  στον οργανικό τρόπο φροντίδας των ελαιόδεντρων μας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Η προσήλωση μας συνεχίζεται στα στάδια της τυποποίησης, εμφιάλωσης, αποθήκευσης και μεταφοράς των προιόντων μας, προκειμένου να φθάσουν με αναλλοίωτη την ποιότητα τους, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Η εταιρεία Cecrops,  δίνει προτεραιότητα στην κορυφαία ποιότητα. Η μικρή μας παραγωγή είναι απόλυτα ελεγχόμενη, γι΄αυτό και μπορούμε να επιτυγχάνουμε κάθε χρονιά ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Αυτό το πλεονέκτημα, απολαμβάνουν οι καταναλωτές μας.

Με σεβασμό απέναντι στην ιστορία μας, στη φύση και στον άνθρωπο, προσφέρουμε στον κόσμο, το καλύτερο λάδι που μπορούμε να παράξουμε.

Κέκρωψ

Κέκρωψ – το όνομα του μυθικού ήρωα βασιλιά Κέκροπα

Πρωτίστως, το όνομα επιλέχθηκε με γεωγραφικά κριτήρια: η έδρα μας βρίσκεται στο Κορωπί. Ο Δήμος μας πρωτοσυστάθηκε το 1840 με τ’ όνομα ‘Κέκρωψ’, το οποίο, μέσα στο χρόνο, μεταβλήθηκε σε ‘Κρωπία’, για να φτάσει στο σημερινό ‘Κορωπί’. Το αρχικό όνομα του Δήμου δεν επιλέχθηκε αυθαίρετα, καθώς είναι το όνομα του μυθικού ήρωα Κέκρωπα – ο Κέκρωψ, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς του οικισμού που έμελλε να γίνει η πόλη των Αθηνών. Σύμφωνα με το μύθο, μία ημέρα ο βασιλιάς Κέκρωπας χρειάστηκε να βρει απάντηση σ’ ένα δίλημμα: του είχε ζητηθεί να επιλέξει για προστάτη του οικισμού του έναν από δυο θεούς, την Αθηνά ή τον Ποσειδώνα. Για να πείσουν τον Κέκρωπα, οι δυο θεοί του παρουσίασαν κι από ένα δώρο για το λαό του: η Αθηνά του προσέφερε ένα ελαιόδεντρο, συμβολίζοντας τη δύναμη, τον πλούτο και τα δώρα της γης, ενώ ο Ποσειδώνας του προσέφερε έναν βράχο από τον οποίο ξεπηδούσε θαλασσινό νερό, συμβολίζοντας την ισχύ που έχει αυτός που καταφέρνει να δαμάσει τη θάλασσα. Ο Κέκρωπας ήταν αμετάκλητος στην επιλογή του. Επέλεξε την ελιά, και η θεά Αθηνά ανέλαβε να προστατεύει τον οικισμό του, ο οποίος πήρε και το όνομά της, για να μείνει γνωστός ως το σήμερα ως Αθήνα.
Ο μύθος περιγράφει ακόμα την γενεαλογία του Κέκρωπα, ορίζοντας ως γενέτειρά του την περιοχή ανατολικά του Υμηττού, γνωστή στα αρχαία χρόνια ως Δήμος Σφήττου, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του σημερινού Δήμου Κρωπίας. Αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμος μας πήρε το όνομα του μυθικού βασιλιά, τιμώντας όχι μόνο την βασιλεία του αλλά και την σπουδαία εκείνη επιλογή του: το ελαιόδεντρο. Ένα δέντρο που μάθαμε να αγαπάμε από μικρά παιδιά, μεγαλώνοντας ανάμεσα στους κάμπους με τις ελιές, και έχοντας το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ως αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Αυτά τα δέντρα, με τους μοναδικούς καρπούς τους και τον ‘υγρό χρυσό’ είναι ένα δώρο το οποίο θέλουμε να μοιραστούμε με όλους εσάς, γεμάτοι αγάπη και σεβασμό.

Ζυγίζοντας όλα αυτά, η επιλογή του ονόματος ήταν εύκολη: Κέκρωψ. Μία προσπάθεια ανάμειξης της ιστορίας και του θρύλου, τις εικόνες των παιδικών μας χρόνων και των μύθων που μάθαμε μεγαλώνοντας, επιλέξαμε το όνομα Κέκρωψ ως ένα μικρό φόρο τιμής και σεβασμού προς τον πολιτισμό του τόπου μας. Είμαστε ειλικρινά χαρούμενοι που μπορούμε να μοιραστούμε και να μετέχουμε σ’ αυτήν την υπέροχη ιστορία.